Lečenje biljem

Biljarnica - škola poznavanja lekovitog bilja

Ukoliko želite da upoznate tajne lekovitog bilja, saznate kako i kada se biljke beru i suše, kako se upotrebljavaju i kombinuju, kako da ih prepoznate u prirodi i od njih napravite preparate, Biljarnica je baš za vas!

Tokom dvomesečnog kursa (16 školskih časova teorijske nastave i 16 školskih časova prakse u prirodi) Momčilo Antonijević, novinar i narodni travar, će vas voditi kroz magični svet moćnih biljaka. Polaznici će od 19. maja do 7. jula imati priliku da upoznaju lekovite biljke u njihovom prirodnom staništu, da nauče da ih razlikuju od sličnih vrsta i da savladaju tehnike branja i sušenja bilja.

Momčilo se lekovitim biljkama bavi skoro 28 godina, od daleke 1993. Godinama unazad uređuje sajt i youtube kanal Snaga bilja koji su posvećeni proučavanjem lekovitosti, upotrebe i sakupljanja bilja. O lekovitim biljkama piše u redvnoj rubrici u dnevnom listu Blic i izveštava u Jutarnjem programu RTS1 utorkom.

Naučićete:

  1. Šta su lekovite biljke, kojim mehanizmima deluju na naše zdravlje i koje su osnovne grupe aktivnih sastojaka lekovitih biljaka
  2. Kako se i od kojih biljaka prave infuzi, dekokti, tinkture, uljani macerati i melemi
  3. Biljne mešavine – kako se prave, koliko dugo se uzimaju
  4. Kontraindikacije i bezbednost upotrebe lekovitih biljaka, otrovne biljke
  5. Kako se gaje lekovite biljke u gradskim i ruralnim uslovima i kako gajenje biljaka pretvoriti u biznis? Lekovite biljke u poljoprivredi (prirodna đubriva i insekticidi)
  6. Lekovite biljke za decu
  7. Osnove aromaterapije - šta su etarska ulja, kako deluju i kako se pravilno upotrebljavaju?
  8. Lekovite i samonike biljke u kuhinji

 

Predavanja u trajanju od 2x45 minuta sa pauzom od 15 minuta između, održavaju se sredom u 18h u Novoj Iskri, Gavrlia Principa 43, u Beogradu. Praktična nastava izvodiće se vikendom u prepodnevnim časovima i podrazumevaće izlet u prirodu i laganu šetnju u trajanju od dva do tri sata, sa pauzom na kojoj pijemo čaj u prirodi.

Za sve zainteresovane polaznike koji ne žive u Beogradu organizovaćemo i on line verziju Biljarnice. Oni koji se opredele za online verziju dobiće link sa snimljenim predavanjem kojem će samo oni moći da pristupe u roku od 5 dana. Svi online polaznici moći će da postavljaju pitanja na koja će dobiti odgovor na sledećem predavanju.

Polaznici će dobiti e book sa materijalom koji će predstavljati rezime onoga što smo naučili na predavanjima i u prirodi. Takođe, imaćemo i viber grupu Biljarnica u kojoj će svi polaznici moći da postavljaju pitanja.

Cena kursa: 308 eura u dinarskoj protivrednosti

Cena on line kursa 208 eura u dinarskoj protivrednosti

 

Na kurs se možete prijaviti klikom na link

https://forms.gle/tVMUFhMcTXkp3DET8

 

Za sve nedoumice i eventualna pitanja pišite na antonijevicmomcilo@gmail.com