Da li ste znali da vaša krvna grupa ima veze sa tim da li mršavite ili se gojite, kakvog ste zdravlja, kako reagujete na stres, kakav je nivo vaše energije, pa čak da krvna grupa ima veze sa vašom ličnošću?
opširnije >
Ako i vi spadate u one žene koje muku muče sa predmenstralnim bolovima, neraspoloženjem, nervozom i razdražljivošću „onih dana u mesecu“, veoma je važno šta jedete.
opširnije >
Svakodnevno ih koristimo u kuhinji, kada god poželimo da jelu damo specifičan i neodoljiv ukus. Ipak začini nisu samo prijatelji našeg nepca, već i zdravlja.
opširnije >
Mikrozeleniš ili microgreen je superhrana - povrće koje raste jedan korak dalje od klica i gaji se duži vremenski period (od 10 do 14 dana) dok u potpunosti ne razvije svoje prve ili druge listove...
opširnije >
Od lekovitih biljaka mogu se praviti ne samo čajevi i tinkture već i veoma ukusna jela. Ako još niste obavezno probajte da samoniklo bilje, ali i neke gajene vrste koristite u kuhinji. Bićete iznenađeni kako ovi zeleni rudnici zdravlja mogu da budu ukusni
opširnije >
Vampir je jedina reč koja je iz srpskog ušla u sve druge jezike. Samim tim, mi Srbi smo najveći svetski eksperti za ove krvopije. Nije ni malo čudno što se baš u našoj zemlji, u okolini Svrljiga proizvodi džem od plodova gloga...
opširnije >
Iako vam se možda čini nepristojnom ideja da buket cveća, koji vam je neko poklonio, pretvorite u salatu, prelepi cvetovi se sve češće nalaze u tanjirima vrhunskih restorana. Jestivo cveće ne dodaje samo divnu boju, ono daje i neponovljiv ukus jelima...
opširnije >